#6 Sinterklaas en driehoeksgesprekken
#6 Sinterklaas en driehoeksgesprekken

#6 Sinterklaas en driehoeksgesprekken

December: nieuwe maand, nieuwe acties! Deze maand stonden verkoopacties bij de driehoeksgesprekken op de planning!

Driehoeksgesprekken

Na een hele hoop appjes, belletjes, mailtjes en autoritjes was het eindelijk 7 december: de driehoeksgesprekken. Dankzij de verkorte lesuren kon iedereen lekker vroeg naar huis, en konden wij mooi alle voorbereidingen treffen. Met zeven man sterk op de fiets naar Thirza’s huis, om de stroopwafels op te halen. Een auto regelen was niet gelukt: fietsen dus maar. Met onze rekken en kratjes stampvol reden we met zijn allen 50 dozen stroopwafels naar school: meteen een leuke teambuilding ;).

 
Vlug alles klaar zetten, want om half 3 liepen de eerste ouders al door de gang! Eenmaal geïnstalleerd met de kaas, stroopwafels en snoeprollen kon de verkoop beginnen. Het was een behoorlijk lange middag en avond, maar het was het waard! Prachtige opbrengst gehaald, rond de €4000,- winst! Enorm bedankt aan alle leerlingen, ouders, schoonmakers en leraren, die dit mogelijk hebben gemaakt. En in het bijzonder natuurlijk aan onze geweldige conciërges,  voor de gezellige praatjes, en voor alle aankopen natuurlijk. Stefan heeft in de loop van de middag en avond maar liefst 12(!) pakjes stroopwafels gekocht, en uitgedeeld aan zo’n beetje iedereen die langsliep. Tussendoor lekker Chinees gegeten, echt fijn dat we gewoon mee konden eten met het eten van de docenten! We hebben maar niet in de lerarenkamer gegeten, dat is wel heel erg spannend natuurlijk. Rond negen uur konden we gaan opruimen, en kwart voor tien reden moe maar voldaan op weg naar huis, een prachtige actie achter de rug.

Dinsdag 12 december was het weer feest: opnieuw driehoeksgesprekken. Dankzij de evaluatie van de actie ging het nu nóg soepeler en gesmeerder, en stonden we binnen no time achter onze kraam, met een nieuwe voorraad snoeprollen, extra kaas van Verbeek Kaas, en met nog 50 doosjes die we vanaf Thirza’s huis naar school gefietst hebben. Ik was zelf die middag en avond niet bij de verkoop, maar ik hoorde dat ook deze avond geweldig ging! En daarnaast, ze aten die avond pizza!

De blog gaat verder onder de foto’s ->>>

Sinterklaas

Bij deze decemberdagen hoort natuurlijk nog iets belangrijks: Sinterklaas! En ja hoor, we hebben het gevierd met z’n allen, hartstikke leuk! Helemaal naar het verre Lunteren afgereisd, om bij Rienke thuis onze Roomse heilige te herdenken. We hadden allemaal prachtige lange (of minder lange), lieve (of wat minder lieve) gedichten geschreven. Enorm gezellig, veel gelachen, en een leuke avond gehad met ons team.
Over Sinterklaas gesproken: het expeditieteam van vorig jaar heeft ons een handje geholpen: door Sinterklaas en Piet te spelen hebben ze €250,- voor ons opgehaald! Echt een leuke verrassing!

Bedankt voor het lezen van de blog! Wij gaan gauw verder met het voorbereiden met de komende acties: lessenmarathon natuurlijk, maar ook o.a. verkoopactie in januari, en het is natuurlijk nog een keer toetsweek ;).
Tot de volgende keer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *