Dag 1 – Reisblog
Dag 1 – Reisblog

Dag 1 – Reisblog

Als eerste zal ik beginnen met het nieuws waar iedereen natuurlijk met smart op gewacht heeft: we zijn aangekomen in het warme en zeer chaotische Harare!

De reis

De reis begon natuurlijk gisteren al, toen we op het Ichthus werden uitgezwaaid door onze ouders, broers, zussen en klasgenoten. Met de bus vertrokken we richting Brussel Airport, waar we heel erg lang moesten wachten tot ons vliegtuig vertrok.

Op Brussel is nog wat geëvangeliseerd door middel van een piano, en toen was het tijd om naar het vliegtuig te gaan. Rond een uur of 5 kwamen we aan in Addis Abbeba, waar iedereen een dutje heeft gedaan totdat we naar ons volgende vliegtuig konden gaan. 

Terwijl het al veel later voelde, stapten we weer op het vliegtuig richting Harare. Daar heeft iedereen opnieuw geprobeert on te gaan slapen, maar ondanks al deze schoonheidsslaapjes, heeft iedereen gemiddeld 2,5 uur slaap gehad.

De blog gaat verder onder de foto’s ->>>

Aangekomen!

Toen we eindelijk aankwamen op het vliegveld, hebben we snel onze koffers meegenomen en werden we opgewacht door het moderamen van de kerk, waar de GZB mee samen werkt. We wisselden onze namen uit, leerden mensen woorden uit onze taal en kregen heel wat bijnamen, om daarna vol goede moed een busje in te stappen.

Wat we niet hadden verwacht, was dat we bijna twee uur vast zaten in het Zimbabwaanse verkeer, omdat er toch een zeker gebrek was aan verkeersregels. 

Maar door deze mooie rit hebben we wel een mooie indruk gekregen van wie de mensen in Zimbabwe zijn: ontzettend gastvrij, vindingrijk en ook heel erg aardig. 

De dag sloten we af met een maaltijd met het moderamen, en daarna hebben we nog leuke ontmoetingen met elkaar.

Nu snel slapen, op naar morgen!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *