Dag 2 – Reisblog
Dag 2 – Reisblog

Dag 2 – Reisblog

Na een vermoeiende dag reizen, is was het vandaag tijd om de cultuur van Zimbabwe eens goed in ons op te nemen.

Ontbijt en rondleiding

Na een nacht waarin we allemaal heerlijk hebben geslapen, zaten we om half 8 aan het ontbijt. Er was weer een buffet waarbij we konden kiezen uit brood(jes), omelet, gekookt ei en er waren ook kippenlevertjes, wat niet door iedereen werd gewaardeerd.

Na het ontbijt kregen we een rondleiding over de farm die achter het resort bleek te liggen. De groente die we gisteravond kregen bleek hier verst geplukt te zijn. We bekeken de avocadobomen, de moestuin en de vier greenhouses (kassen). Vol verbazing zagen we dat ze hier ook gewoon bieten verbouwen. 

De blog gaat verder onder de foto’s ->>>

De caves en het weeshuis

Na de rondleiding vertrokken we met de het busje en de auto naar de Domboshava Cave. Dit plek met bijzondere rotsen, een fantastisch uitzicht en onze eerste aap. Ergens zie je ook nog schilderingen van 2000 jaar oud. Hier werd tot God geofferd via de voorouders. Er blijken nog Zimbabwanen te zijn die dat nog steeds doen maar de meeste geloven net als wij dat Jezus de enige weg tot God is. 

Onze tweede bestemming deze dag was het Matthew Rusike weeshuis. Hier spreken we de staf en laten ze ons het terrein zien. In het weeshuis wonen ongeveer 90 kinderen van 0-18 jaar. Ze zijn verdeeld over 8 kleine huisjes waar ze samen met een ‘moeder’ wonen. Zo leren ze hoe het is om als een gezin samen te wonen. 

We laten bij de staf nog een tasje met armbandjes en twee voetballen achter zodat zij die uit kunnen delen. Het is een heel mooi project en we hopen dat jullie ook voor deze kinderen en de staf willen bidden.

De blog gaat verder onder de foto’s ->>>

Eten bij Martha en afsluiting

Hierna zijn we bij Martha uitgenodigd. Zij en haar man Wiseman reizen met ons mee. We lunchen hier om 3 uur ‘s middags. Na de lunch rijden we door het centrum van Harare en bezoeken we nog kort een boekwinkeltje bij het Youth Centre. 

Dan reizen we weer terug naar onze ‘home away from home’. De uren in de auto zijn meer dan de uren bij de locaties maar we vervelen ons geen moment omdat er zoveel te zien is en we in ons beste Engels proberen uit te leggen wat gezegdes zij en of ze die ook in Zimbabwe hebben, we de politiek en de economie analyseren en we alles te horen krijgen over het ziekenhuis, het vervoer en de vlag.

Bij het resort nemen we een duik in het zwembad en bewonderen we de rode maan. Na het diner zingen we met elkaar en gaan we lekker slapen of kletsen we nog even door. 

Op naar een nieuwe dag.

7 Comments

  1. Esther K.

    Wat een prachtige gevarieerde dag hebben jullie achter de rug, leuke blog en mooie foto’s!
    Hopelijk vannacht weer genoeg energie opgedaan voor een dag vol nieuwe indrukken, geniet ervan met elkaar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *