Dag 3 – Reisblog
Dag 3 – Reisblog

Dag 3 – Reisblog

In deze blog lezen jullie over onze derde dag (alweer!) in Zimbabwe. Het hoofddoel van vandaag: het dorpje Chinoyi en omgeving een bezoek brengen. 

Rijden...

Doordat we inmiddels hebben kunnen wennen aan het geluid van de krekels, sliepen de meesten “als een roosje”, zoals Loïs het zo mooi stelde. We kwamen dan ook met frisse tegenzin uit ons bed, om daarna te kunnen genieten van een vers ontbijt. Dit keer geen kiplevertjes zoals gisteren, maar scrumbled egg met bacon en een croissant.

Na ons ontbijt te hebben verorberd, maakten we ons klaar om naar Chinoyi te gaan, 100 km verderop. Dat lijkt niet heel veel, maar inmiddels hebben we geleerd dat je daar lang mee bezig kunt zijn. Na drie uur lang vol met kletsen, zingen, slapen, spelletjes spelen en het rijden over veel hobbels, bobbels, gaten en kuilen op en in de weg, kwamen we dan (eindelijk) aan in Chinoyi. 

Bezoeken...

Als eerste bezochten we daar de caves. Dat betekende dus wel een tocht over gladde stenen, met vladderende vleermuizen boven je hoofd en een steile afdaling voor je voeten. Maar, het was het absoluut waard. Het prachtig blauwe water en de grote rotsen met het zonlicht… De foto’s spreken hopelijk voor zichzelf, al was het in het echt natuurlijk veel mooier! 🙃

Na een flinke klim weer omhoog, zongen we samen nog Amazing Grace. We doken snel de bus weer in en haalden wat voedsel, wat in de bus met zijn allen soldaat maakten. De laatste stop voor de uiteindelijke thuisreis was bij een kerk van de Reformed Church of Zimbabwe. We ontmoetten de pastor van die kerk en keken nog even rond bij een examentraining die daar aan zo’n 100 kinderen werd gegeven. Toen was het echt tijd om de reis terug naar huis te maken.

De blog gaat verder onder de foto’s ->>>

En nog meer rijden...

Hoewel het nog steeds lang duurde, was de rit terug naar onze hostel goed. We werden nog even uitgezwaaid door een groot aantal aapjes op de tolweg, waarna we door de straten van Harare reden. Bij de zonsondergang werd het inmiddels bijna ‘vertrouwde’ beeld van de kraampjes, vele autos en chaotische verkeersbeeld nog eens extra mooi verlicht. Toen kwamen we thuis, en konden we onze benen strekken en even uitrusten van de toch wel vermoeiende reis.

Na een lekker avondeten met bijbehorend toetje, sloten we de dag met elkaar af. Nu snel slapen, want morgen worden we om 07:00 alweer op een andere locatie verwacht, voor een Bijbelstudie conferentie met Zimbabwaanse jongeren.

Slaap lekker dus en tot de volgende blog!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *