Dag 4 – Reisblog
Dag 4 – Reisblog

Dag 4 – Reisblog

Vandaag was dan eindelijk de dag aangebroken dat we naar de lang verwachtte jongeren conferentie gingen. Het is zeker te weten een hoogtepunt van deze week! 

Jongerenconferentie

We begonnen de dag met een korte rit richting RCZ Hatcliffe Congregation Harare. Toen we hier aankwamen kregen we een warm welkom van de Zimbabwaanse jongeren. Al snel werden we bij de arm gepakt door een van de jongeren en zochten we een plekje in de kerk. Na een korte introductie en voorstelrondje hebben we ons welbekende lied ‘Heer ik prijs Uw grote naam” gezongen en hebben we naar de Zimbabwaanse jongeren geluisterd, die prachtig zongen. Maar wat ze dan precies zongen weten we nog steeds niet 😉 

We luisterden naar een lezingen over discipelschap, choosing a life partner en abuse of Christian freedom. Deze werden gehouden door meerdere leiders van projecten of kerken. Ook werden er 2 presentaties gehouden die gingen over de inhoud van TEE-werk en CBAP. Tussen de lezingen en presentaties door werd er aan de jongeren gevraagd of hij/zij wilde bidden. 

Er werd heel veel gezongen en om tussen de lezingen door de energie in te houden, waren er veel energizers. Ook werd er veel gedanst en gezongen, waar we ook deel aan namen, nadat de ongemakkelijkheid wat was afgezakt. Na het programma was er veel tijd voor interactie met de jongeren en waren er veel mooie en gezellige momenten met elkaar. Aan het einde van de middag, net voordat we naar Raregold terug zouden gaan, veranderde een groepsfoto in een danspartij. De trommels werden erbij gepakt en met slippers, hakken en klappen ontstond er een ritme. De Zimbabwaanse jongeren namen ons mee de danscirkel in, waar we helemaal los zijn gegaan. 

De blog gaat verder onder de foto’s ->>>

Na vele foto’s en knuffels was het helaas tijd om weer richting Raregold te gaan. Net voor het eten hebben we nog snel een duik genomen in het zwembad, een beetje geklier natuurlijk en daarna moesten we al snel weer bij het avondeten zijn. We hebben we nog een avondsluiting met een bijbelstudie gehad, waarbij goede gesprekken ontstonden. Nog snel even onze koffers inpakken en dan kunnen we morgen vertrekken richting Bulawayo!

We hebben vandaag gezien hoe vrolijk en God-fearing de jongeren waren tijdens het zingen, praten en bidden. Het was erg indrukwekkend om te zien wat hun manier van aanbidden is, omdat dit een heel groot verschil is met dat van de kerk in Nederland. In het bijzijn van de jongeren hing er een hele vrolijke en gezellige sfeer, waardoor een glimlach op ons gezicht natuurlijk niet mistte.

Tot morgen!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *