Dag 6 – Reisblog
Dag 6 – Reisblog

Dag 6 – Reisblog

Op deze prachtige zondag werden we opgelucht wakker toen we zagen dat de rat van gisteren niet aan onze tenen heeft zitten knabbelen. Het primitieve leventje dat we hier leiden blijkt toch zo erg niet te zijn.

Kerkdienst

Voor het eerst in dagen hadden we een soort van Nederlands ontbijt met een bolletje, een eitje en een yogurtje. Daarna zijn we naar een kerk in bulawayo gereden, waar we zodra we de bus uitstapten, gelijk al weer werden begroet met schuddende handen. Aan het begin van de dienst moesten we uiteraard weer onszelf voorstellen en ons expeditielied zingen voorin de kerk. 

We genoten van prachtige muziek, totdat de zanger de te luidruchtige microfoon erbij pakte. Die heeft er wellicht voor gezorgd dat we (tijdelijk) gehoorverlies hebben opgelopen. We hebben kunnen luisteren naar de inspirerende woorden van de dominee en hebben zelfs weer kunnen meedansen met de kerkleden. 

De blog gaat verder onder de foto’s ->>>

Ontmoeting

Na zo’n 3 uur kerkdienst was het voorbij en kregen we nog een heerlijk (te groot) bord opgeschept met rijst, kip en salade. Toen was het voor sommige mensen tijd om de jongeren te interviewen en voor andere om gewoon te socialisen. De jongens van de kerk begonnen gelijk weer de nummers van de meiden te vragen en er werden alweer veel foto’s gemaakt. Toen was het tijd om weer terug te gaan.

Eenmaal terug kregen de meesten zin in een potje voetbal en een poging tot volleybal spelen. Bij het naderen van de avond gingen de meeste douchen en daarna was het tijd voor een heerlijk avondeten, dat nogmaals bestond uit rijst, kip en salade. Na het consumeren van deze maaltijd was het tijd voor onze dagelijke avondsluiting. Hierbij gingen we uiteen in groepjes en hebben we gepraat over zonde en reiniging. En toen was het weer tijd om te gaan slapen…

3 Comments

  1. Rosanne Van Den Brink

    Wat schrijven jullie geweldige blogs, en wat zijn de foto’s mooi! Heerlijk, zo’n Afrikaanse dienst 😁 En leuk dat dat dansen jullie zo goed afgaat 💃 Nog een heel mooie week met elkaar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *