Dag 7 – Reisblog
Dag 7 – Reisblog

Dag 7 – Reisblog

Terwijl de eerste zonnestralen de slaapkamers binnenvallen, loopt er stiekem een muis over het bed van meneer Van Tuyl. “Pak jij hem bij de staart Jesse?!” Roept hij. Gelukkig ging het beest al snel op de vlucht, wellicht naar een van de andere kamers, maar daar komen we vannacht vast wel achter 🙂

Weer op weg!

Vanochtend hebben Lisa en Pieter het ontbijt klaargezet, zodat we om kwart over 7 konden eten. Om 8 uur zaten we in de bus en gingen op weg naar een vakschool. Daar kregen we een rondleiding, en keken we mee bij de verschillende opleidingen zoals metaalbewerking, horeca, beauty en ICT. We hebben met een paar leerlingen een interview gedaan en zijn daarna vertrokken naar Matobo nationaal park, om het graf van Cecil Rhodes te bewonderen en om te lunchen. Helaas mochten we niet met onze bus het park binnen, vanwege de rode letters op ons nummerbord (bleek een nieuwe wet te zijn). We hebben anderhalf uur gewacht, toen het restaurant besloot om ons op te halen met 2 busjes. Op de heenweg zaten alle leerlingen in een dicht busje, en op de terugweg konden de meesten in een safariauto. Zoo heerlijk was dat! We zagen een paar apen en impala’s, en zelfs een neushoorn! Tijdens de lunch hadden we heerlijk uitzicht over het park, en het eten was super lekker! 

Daarna gingen we naar een trainingscentrum, dat op Bijbelse principes een boerderij runt, maar helaas, het was al te laat. Daarom besloten we om via de supermarkt naar huis te gaan. 

Toen we eenmaal aan het eten waren, vloog er opeens een beest binnen. Een vlinder? Een reuzemug? Nee, een ontzettend grote kever of tor van bijna 10 centimeter lang! Na veel gegil van bijna iedereen legde Loïs, onze held van de dag, een bakje op het monsterbeestje en schoof hem naar buiten. Pfoe, wat een opluchting. Volgens de beheerder van de accomodatie zijn er in Hwangwe, waar we morgen heen gaan, nog veel meer gekke beesten. Dat wordt nog wat! 

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *