Dag 8 – Reisblog
Dag 8 – Reisblog

Dag 8 – Reisblog

Een dag vol met rijden, rijden en nog eens rijden. Dat was het vandaag. Maar we zijn wel tot een conclusie gekomen: rijden op een safaripark is echt wel iets heel anders dan over de hobbelwegen van Bulawayo. In deze blog alles over onze belevenissen.

Op weg naar safari.

Vlak nadat de dageraad begon te krieken, was de hele groep al op om zich klaar te maken voor vertrek. We moesten namelijk op tijd weg, waardoor we het ontbijt in de bus zouden eten. Om half 8 zaten tot onze eigen verbazing allemaal volgens planning klaar voor vertrek. Op naar Hwange National Park, ruim 200 km verderop. De sfeer zat er goed in. We ontbeten lekker met broodjes ham, wat zoete broodjes waarvan niemand wist wat het nou precies was, en een eitje. Tijdens de busrit rustten we lekker uit, en voerden gezellige en mooie gesprekken. 

De rit voorliep voor Zimbabwaanse begrippen buitengewoon voorspoedig en na ongeveer 4,5 uur rijden kwamen we aan op onze bestemmingen. Na buiten geluncht te hebben, en we voor het eerst ontdekten hoe vervelend de muggen hier kunnen zijn, konden we ons installeren in onze huisjes. Om 14.00 was het zover: we gingen op safari! Met twee auto’s reden we het enorme park in. Al snel zagen we wat hertjes, maar dat bleek slechts een voorproefje te zijn van wat we even later gingen zien: al snel zagen we een kudde zebra’s! Verderop zagen we olifanten, en zelfs een paar leeuwen! 

We reden een poos door wat bosjes waarin weinig te zien was, maar daarna kwam een absoluut hoogtepunt: er was een open vlakte met zebra’s, giraffes en gnoes! Stilstaand genoten we van de dieren en de ondergaande zon. Wat is Gods schepping prachtig hier! Na 4 uur rijden kwamen we weer terug bij onze overnachtingsplaats, waar we genoten van een heerlijk diner in het restaurant.

Ook de sterrennacht is schitterend hier, zelfs de melkweg is te zien.

Op naar morgen, helaas al weer de laatste volledige dag in Zimbabwe. Maar een troost: ik kan mijn verjaardag vieren bij de Victoria Falls🤩

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *