Dag 9 – Reisblog
Dag 9 – Reisblog

Dag 9 – Reisblog

Vandaag pakten we opnieuw onze spullen in en vertrokken weer. In deze blog leest u er alles over!

 

Verjaardag!

Op onze laatste volledige dag in Zimbabwe werden we opgewacht met een heerlijk ontbijtje, maar vandaag was niet zomaar een dag. Het was de verjaardag van onze voorzitter. Gefeliciteerd Pieter! En dat moest natuurlijk gevierd worden. Bij het ontbijt werd Pieter vrolijk toegezongen. Er waren zelfs cadeaus meegenomen vanuit Nederland waar Pieter erg blij mee is. En toen was de bus ook nog versierd met slingers. Daarna mochten we 4 uur rijden in die mooi versierde bus naar victoria falls. Er heerste een goede sfeer in de bus. Er werd gezellig gepraat en Pieter had zelfs nog een traktatie uit Nederland meegenomen, gevulde koeken! Maar toen sloeg het noodlot toe. Onze jarige werd gestoken door een bij. Gelukkig viel het mee en kon de stengel verwijderd worden met een pincet. En Jesse wist ons ook nog te vertellen dat bijengif goed is voor spieren en gewrichten. Dus Pieter was weer gerust gesteld. 

Victoria Falls

Na een lange busreis kwamen we aan bij onze lodge. Het zag er allemaal netjes uit en we werden warm onthaald. Na snel onze spullen afgezet te hebben was het dan zover. Victoria falls, wat een grote hoeveelheden water vielen daar naar beneden. Dit gaf een mega indrukwekkende indruk en liet iedereen versteld staan. Hier bij de watervallen zouden wij de inleidingen en slots van onze afleveringen voor de documentaire filmen. Wat erg goed ging met de mooie watervallen op de achtergrond. Na 3 uur de watervallen bewonderd te hebben was het tijd om naar de uitgang te gaan, waar we nog wat lekkers dronken en genoten van het lekkere weertje. Hierna was het tijd om souvenirs te kopen op de markt vlakbij het bezoekerscentrum. Hier werden we van kraampje naar kraampje welkom onthaald om hun producten te zien en nog welkomer onthaald om die producten te kopen. Het was flink onderhandelen om een redelijke prijs te krijgen, wat bij de meesten als een leuke ervaring werd gezien. Iedereen is erin geslaagd een leuk souvenir mee te nemen richting Nederland. 

 

Nagenieten

 Voor het avondeten gingen we naar het lookout café. Een café met uitzicht op de rivier waar de victoria falls in uitkomen. Hier hadden we een prachtig uitzicht en een geweldig plekje voor een lekker diner. Het eten was heerlijk en we genoten gezellig van onze maaltijd. Ook Pieter stond nog even in het zonnetje toen de obers met sterretjes op het toetje al zingend naar de tafel kwamen lopen. Na het toetje gingen we terug naar ons verblijf voor de nacht waar we nog een bijbelstudie deden en genoten van ons laatste avondje in Zimbabwe.

Bedankt voor het lezen van de blog en tot de volgende!

4 Comments

  1. Henk van Rekum

    Oma en Opa van Rekum hebben genoten van jullie foto’s en blogs. Geweldig dat jullie derze ervaringen mochten hebben met elkaar. Wij wensen jullie een behouden terugreis toe en we zijn benieuwd naar de eigen verhalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *