# 10 De laatste voorbereidingen
# 10 De laatste voorbereidingen

# 10 De laatste voorbereidingen

Wanneer ik dit schrijf duurt het nog exact 1 week, 3 dagen, 18 uur, 54 minuten en 38 seconden totdat we naar Zimbabwe gaan! Deze blog staat daarom volledig in het teken van voorbereidingen voor onze reis. Zin in!!

Al die papieren...

Met de lessenmarathon als laatste actie, hebben we nu al ons geld binnen. Maar voordat we op reis gaan, moet er natuurlijk eerst een heel aantal praktische zaken geregeld worden. In februari verzamelden we al onze persoonlijke gegevens en documenten. Van geboortecertificaten tot paspoort kopieën, alles werd ingeleverd!  Dit koste bloed, zweet, tranen en vooral heel veel vragen aan Jesse en de coaches, want waar vraag je nou een geboortecertificaat aan en in welke taal moet dat? Uiteindelijk is het ons allemaal gelukt en waren we weer een stapje dichterbij Zimbabwe.

De afgelopen tijd hebben we allemaal een spuitje vol antistoffen in onze arm gekregen, ook wel bekend als de vaccinatie. Als het goed is zijn we weer een stukje beter beschermd tegen alle enge ziektes en virussen in Zimbabwe. Nu nog hopen dat de beruchte bijsluiter van de malariapillen ongelijk gaat hebben en we daar niet met z’n allen aan de diarree zitten!

Voorbereidingen van het PWS

Een aantal weken geleden hadden we een erg gezellige vergadering, waarbij maar liefst alle vier de coaches aanwezig waren! Ze kwamen natuurlijk niet alleen voor de lekkere koeken, na wat tromgeroffel presenteerden ze de opdracht voor ons profielwerkstuk, namelijk het maken van een documentaire! Een aantal dagen later was ons team opgedeeld in tweetallen, elk tweetal is verantwoordelijk voor een aflevering. Ook zijn we nu elk trotse deelnemer van een van de teams, namelijk het regieteam, het montageteam, en niet te vergeten het beeld- en geluid team. 

Teamlied en dan inslaan!

Na een intensieve toetsweek, waar zoals gewoonlijk weer geen einde aan leek te komen, hadden we afgelopen vrijdag een speciaal programma! We begonnen al vroeg met het wekelijkse ‘’vragenrondje’’ en vertrokken daarna snel naar een bijzonder plekje in het Ichthus, namelijk het beroemde muzieklokaal van mevrouw Van Dijk. Daar gingen we met piano en al ons ‘’teamlied’’ oefenen, namelijk ‘’Heer ik prijs Uw grote naam’’. Dit lied kunnen we als team in Zimbabwe zingen, bijvoorbeeld in kerkdiensten. Na heel wat gezang vertrokken we weer naar boven, want hoog bezoek werd verwacht, namelijk onze reisleider: Eveline! Ze gaf ons het officiële reisboekje en vertelde de laatste nieuwtjes. We namen met z’n allen het reisprogramma door, waardoor ons enthousiasme natuurlijk alleen nog maar meer toenam! Ook kregen we een paklijst, het vluchtschema en de bagageregels. Met deze informatie kunnen de laatste voorbereidingen van start gaan. Zoals het afspeuren van de kringloopwinkels voor een lange rok, het inslaan van de diarreeremmers en het kopen van de bedankjes voor de mensen die we daar tegen komen! 

De blog gaat verder onder de foto’s ->>>

Nog een paar nachtjes slapen...

Met al deze voorbereidingen komt onze reis steeds dichterbij en de volgende blog schrijven we als alles goed gaat dan ook als we echt op reis zijn! Bedankt voor het lezen en houd de socials en website in de gaten voor onze reisblogs!

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *