#1 Expeditie van start!
#1 Expeditie van start!

#1 Expeditie van start!

Welkom bij de eerste blog van Expeditie Zimbabwe! In deze blog alles over het begin van de Expeditie, de acties en andere ontwikkelingen. Veel leesplezier!

Het is alweer meerdere maanden geleden dat we als VWO 4 leerlingen solliciteerden om mee te mogen doen met wat toen nog Expeditie 2023-2024 heette. We wisten niet waar we heen zouden gaan en zelfs opties als Frankrijk en Duitsland stonden nog open. Nadat we online hadden gesolliciteerd, mochten we allemaal op sollicitatiegesprek komen. Dezelfde dag kregen we de uitslag nog: we waren allemaal officieel deelnemer van Expeditie 2023-2024! Dat was nog eens een goed begin van de vakantie ;). 

Na de vakantie startte het traject dan ook echt. We leerden elkaar een beetje kennen, vergaderden, maakten plannen en gingen daarna gelijk al hard aan de slag: de voorbereidingen eerste actie stond te wachten. Die eerste actie was dan ook gelijk een mooie om te kunnen doen. Mevrouw De Heer (coach) vierde haar 12,5 jarig huwelijksjubileum, waar we als expeditieteam mooi konden helpen met de voorbereidingen, het vermaken van de kinderen en het serveren van hapjes. Gelijk een mooie teambuildingsactiviteit voor de groep🙃. Na een leuke middag en avond te hebben gehad, konden we terugkijken op een mooie en geslaagde actie: de eerste €512,60 was binnen! 

In de weken die volgden werden er steeds meer dingen bekend: we sloten ons aan bij een actie- of pr-team, het bestuur werd bekend en als laatste (en eigenlijk ook wel het leukste), kwam de onthulling van de bestemming: Zimbabwe! Nu we de bestemming van ons traject wisten en dus ook een naam hadden, konden we écht aan de slag. Zo werd er gewerkt aan de website en konden we onze eerste ‘eigen’ actie op touw zetten.

Tijdens de ouderavond van 2 en 3 VWO verkochten we snoep. Een actie waar bleek dat veel mensen snoep toch wel erg lekker vonden. We verkochten alle snoeprollen die op tafel stonden en konden zo aan het eind van de avond zeggen dat het een leuke actie was! Een leuk voorproefje voor alle andere acties die komende maanden zeker nog zullen volgen!

Bedankt voor het lezen van deze blog en tot de volgende!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *