Fietsend naar Zimbabwe
Fietsend naar Zimbabwe

Fietsend naar Zimbabwe

Elf november was het zover: ik ging samen met mijn opa vanaf Hoek van Holland naar Ede fietsen. In totaal was dit een rit van bijna 140 kilometer. We stonden vroeg op om alles gereed te maken, en uiteindelijk reden we met de auto rond half 7 naar de Hoek van Holland. Toen we daar aankwamen was het erg koud en waaide het hard, dus de motivatie was hoog om hard te fietsen zodat we het warmer kregen :). 

Het was prachtig om langs de Nieuwe Waterweg te fietsen met zonsopgang. Om 10 uur kwamen we aan in Rotterdam. Daar stopten we even om wat foto’s te maken en online te zetten. Ik heb namelijk telkens via Instagram en Whatsapp iedereen op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.
Nadat we 63 kilometer hadden gefietst, hielden we om 12 uur etenspauze. We aten onze boterhammen op en verwarmden ons daarna nog aan een kop chocolademelk of koffie.
Toen we net een minuut hadden gefietst, begon het helaas best wel hard te regenen. Gelukkig hadden we wel regenjassen mee, maar vooral mijn voeten werden erg nat. We hebben toen anderhalf uur lang een aantal regenbuien gehad, daarna werd het droog. Helaas waren mijn voeten toen al helemaal doorweekt, en dat is er daarna niet meer beter op geworden…
Rond twee uur kwamen we aan in Driebergen, en zijn we langs het hoofdkantoor van de GZB gereden, dat was één van de hoogtepunten van de rit natuurlijk.

Nadat we nog een beetje verkeerd reden in Driebergen, reden we door naar de Pyramide van Austerlitz. Om hier te komen moesten we een kilometer door los zand en bergen met bladeren ploeteren, maar ja, alles voor de foto met de Pyramide ;).

Hierna zijn we in één stuk door naar huis gereden. het was ondertussen allang niet meer zo prettig geworden, aangezien mijn energie langzaam begon op te raken. En vooral mijn voeten waren helemaal doorweekt en ondertussen had ik vanaf m’n teen tot hiel geen gevoel meer in mijn voeten, geen pretje dus… Vlak na Renswoude stonden mijn ouders als verrassing nog even aan te moedigen.
Na bijna 140 kilometer en 7,5 uur later kwam ik thuis aan, toen was het tijd voor een warm bad en taart! Ik ben heel blij dat opa het hele stuk met mij mee heeft gefietst, het was erg gezellig en een hele vette ervaring!

De tekst gaat door onder de foto’s ->>>

Ik heb dit natuurlijk gedaan om zoveel mogelijk geld op te halen, en dat is gelukt! Uiteindelijk heb ik boven verwachting veel geld op gehaald: €1000! Heel erg bedankt voor iedereen die me heeft geholpen en heeft gesponsord!

4 Comments

  1. Izak Koedoot

    Lisa.
    We hebben samen al best wat kilometers gefietst maar deze tocht was, juist voor het doel waarom je het deed, best wel bijzonder.
    Het was een gezellige dag samen! Liefs van je opa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *