#4 GZB op bezoek
#4 GZB op bezoek

#4 GZB op bezoek

We zijn alweer bij de vierde blog van het expeditie team. In deze blog ga ik wat vertellen over het bezoekje van de GZB en onze tweede teambuilding. Wat hebben we toch weer veel meegemaakt en wat blijven we veel leren.

Bezoekje van de GZB

Op vrijdag 27 oktober werd onze wekelijkse vergadering nog wat gezelliger. Eveline en Willem Henri van de GZB kwamen namelijk langs om ons wat wijzer te maken. Eerst begon Eveline, die met ons mee op reis zal gaan, te vertellen over van alles van de GZB. Bijvoorbeeld over hoe de GZB is ontstaan, wat de GZB doet en waarom zending nou zo belangrijk is. Zo hebben we wat meer kunnen leren en ook Eveline wat beter leren kennen.

Toen kwam Willem Henri aan het woord. Hij heeft ons meer verteld over onze bestemming, Zimbabwe. Omdat hij daar zelf woont en ook in meerdere andere Afrikaanse landen is verbleven, kon hij ons meer vertellen over bijvoorbeeld de geschiedenis van Zimbabwe, maar ook over de natuur en de Kerk. We zijn er achter gekomen dat het onbeleefd is voor de vegetariërs om een vleesje te laten staan, de kledingdracht niet zo streng is (wat weer geruststellend was voor de alleen-broeken-dragers onder ons) en dat een zekere coach erg uitkijkt naar de maïspap.

Een interessante informatieve middag dus.

De blog gaat verder onder de foto ->>>

Teambuilding

Na een intensieve week van leerwerk, toetsen, zuchten, mogelijke voldoendes en onvoldoendes, bloed, zweet en tranen, wat dan ook wel de toetsweek wordt genoemd, was het eindelijk tijd voor wat rust en kwam de tweede teambuilding eraan. We verzamelden bij Loïs thuis. Daar begonnen we met een soort quiz, waarbij we elkaars babyfoto’s probeerden te raden en probeerde te raden welke foto nou typisch bij wie hoorde en welke foto nou typisch niet bij iemand hoorde. Toen gingen we lekker eten van wat we per coachgroepje hadden meegenomen. Met name van een bepaald coachgroepje dat iets te veel pizza had meegenomen. Het dessert werd vrijwel geskipt, behalve door Pieter, die al te veel naar binnen had gewerkt. Vele hapjes verder waren we in Arnhem beland, waar we lekker gingen bowlen. De tijd vloog voorbij en helaas was het al snel tijd om naar huis te gaan.

One comment

  1. Corrie van Walderveen

    Hoi Thirza en Esther, wat is dit ontzettend leuk om te lezen en om te weten. Ik ben trots op jullie. Een hele goeie voorbereidingstijd gewenst en heel veel succes met alles. Groetjes voor jullie allemaal maar wel in het bijzonder voor jou en Esther.
    Van juf Corrie van Walderveen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *