#9 Lessenmarathon
#9 Lessenmarathon

#9 Lessenmarathon

Eindelijk was het zover, onze grootste en vetste actie: de lessenmarathon!
In deze blog leest u alles over de maanden voorbereidingen en de gave nacht zelf.

Voor als u niet bekend bent met het fenomeen lessenmarathon: het is een nacht lang wakker blijven en lessen (voor het leven) krijgen, gegeven door workshopleiders. Deelnemers laten zich dan in ruil daarvoor sponsoren. Dat geld gaat dan naar de GZB. Een echte traditie van het Ichthus College en altijd een gezellig (en vermoeiend😉) begin van de voorjaarsvakantie!

De voorbereidingen

Al sinds november waren wij bezig met het organiseren van deze nacht. De eerste voorbereidingen deden we met de helft van ons team, terwijl de andere helft zich met andere bezig hield. De eerste voorbereiding kon beginnen: workshopleiders zoeken!

Wekenlang vielen wij bijna elke docent lastig, totdat ze toegezegd hadden dat ze wel wilden helpen of er in ieder geval over na zouden denken. Ook hadden we een paar bekende namen nodig, zodat we de lessenmarathon beter konden promoten. Uiteindelijk zijn we erin geslaagd om Joop Gottmers (ex top-drugcrimineel) en Erna Wien (oud deelneemster van Heel Holland Bakt) te regelen voor de nacht.

Na een tijdje veranderden we van een klein team voor de lessenmarathon naar het hele team, Lisa bleef onze voorzitter voor de lessenmarathon.
Nadat het actieteam zich had ingezet voor het regelen van de actie, waren er nog een heleboel dingen die snel geregeld moesten worden door het PR-team. Mails versturen, inschrijvingen klaarzetten en vooral heel veel reclame maken op social media. Hier verdient het PR-team en in het bijzonder onze secretaris Jesse veel complimenten voor.

Vanaf de dag voor de kerstvakantie konden de leerlingen van vwo 4, 5 en 6 en havo 5 zich opgeven voor de lessenmarathon. Nadat we in de vakantie allemaal een beetje zijn bekomen van de drukke weken, konden we gelijk weer aan de slag met al de andere voorbereidingen, want ja, daar kwam echt geen einde aan… 😉.

De blog gaat verder onder de foto’s ->>>

De lessenmarathon

Toen was het eindelijk zover: vrijdag 16 februari brak aan. We begonnen zoals vanouds met onze vergadering, waarin we het hele draaiboek van zes kantjes(!), door Lisa en Pieter gemaakt, door hebben genomen. Daarna konden we aan de slag met het klaarzetten. Iedereen had versieringen meegenomen en zo zag de aula er al snel super gezellig uit. Rond etenstijd aten we gezellig patat met ons team en de bandleden.

Vanaf 19.00 uur begonnen de eerste leerlingen binnen te druppelen en om 19.30 uur kon het echt beginnen! Eerst hield Eveline een praatje over de GZB, en daarna kon de sing-in beginnen. Meneer Hoogendijk heeft dat samen met zijn band fantastisch geregeld! Aan het eind van de prachtige sing-in werd ons team door iedereen toegezongen, en konden we de nacht zo op een mooie manier beginnen.
Om half tien was het tijd voor de eerste drie workshoprondes. De zes groepen leerlingen waren verdeeld over allerlei workshops. Erna Wien heeft met een groep meiden hele mooie cupcakes gemaakt, en Joop Gottmers heeft een kickboks-workshop gegeven.

Al snel was het alweer pauze, waarna Joop Gottmers ons meenam in zijn intrigerende levensverhaal. Hij vertelde hoe hij begon als zachtaardige jongen, terechtkwam in de Amsterdamse onderwereld als top-drugscrimineel en Europees kampioen kickboksen werd. Ook liet hij ons zien hoe zijn leven drastisch veranderde toen hij (deels in de gevangenis) God leerde kennen.

De blog gaat verder onder de foto’s ->>>

Na dit indrukwekkende verhaal was er een pauze en konden we net na 3 uur door naar de bonte avond. Tijdens een workshop waren er prachtige toneelstukjes aangeleerd; zo konden we genieten van een groep jongens die half waren vergeten wat ze moesten doen en daarom maar als heldhaftige ridders erop los vochten en twee andere legendarische en grappige toneelstukjes. Ondertussen was het verschil goed zichtbaar tussen de mensen die door moeheid extra veel geluid gingen maken, of juist op elke random plek in slaap vielen ;). 

Na een quiz en karaoke was het tijd voor de laatste twee workshoprondes, terwijl wij het ontbijt voorbereidden. Nog even ontbijten en dan was dat het dan alweer! De lessenmarathon was voorbij. Toen begon voor ons natuurlijk het leukste deel: het opruimen! Ook al viel er een glas en was niet iedereens humeur meer op en top, het was relatief snel gebeurd. Nog even snel naar huis zonder op de fiets in slaap te vallen en eenmaal thuis eindelijk dromen over de geslaagde nacht…

We willen graag iedereen heel erg bedanken die hieraan heeft meegeholpen: de conciërges, de bandleden, meneer Bok, Erna Wien, Joop Gottmers en alle andere workshopleiders, en alle andere mensen die ook een bijdrage aan deze fantastische nacht hebben geleverd: Super bedankt!!
Ook dit was natuurlijk niet zonder doel: er waren zo’n 80 leerlingen die allemaal €70 hebben opgehaald, of zelfs meer. Hierdoor zijn we op het fantastische bedrag van ruim €6500 uitgekomen voor de projecten van de GZB in Zimbabwe!

Bedankt voor het lezen van de lange blog, tot de volgende keer maar weer!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *