Sponsorloop
Sponsorloop

Sponsorloop

Na lang trainen was het eindelijk zover; twaalf kilometer naar school hardlopen. Dit deed ik niet alleen, maar samen met mijn zus Geertje (wiskundedocent op het Ichthus College) en meneer Van de Pol (eveneens wiskundedocent). Op 20 november stonden we vroeg op om aan onze tocht te beginnen. Nog even gedag zeggen tegen papa en mama, en toen was het tijd om te vertrekken. Om 7 uur renden we Lunteren uit. Het was nog donker en koud buiten, maar onze lampjes verlichtten de weg en al snel kregen we het warm. Meneer Van de Pol heeft veel ervaring met hardlopen en zorgde voor een constante snelheid tijdens het rennen. Op die manier kun je het langer volhouden.

In Ederveen aten we (al rennend) een koekreepje en kwamen de eerste Ichthus-leerlingen langsfietsen. Aangemoedigd door hen gingen we verder richting De Klomp. Intussen begon er wat regen te vallen en kreeg ik natte sokken van een grote plas water die ik niet had gezien. Bij twee stoplichten konden we meteen oversteken, waardoor we niet hoefden af te remmen. En ja hoor, we waren Veenendaal binnen. Lisa en Loïs fietsten langs terwijl een regenbui losbarstte. Een verfrissende, maar korte bui. Ook Jesse kwam eraan, en hij fietste naast ons en moedigde ons aan tot we bijna bij school waren.

Toen bleek dat we iets te snel hadden gerend, omdat mijn klas (die ons zou ontvangen) nog niet klaar was met de dagopening. Daarom hebben we nog even een blokje om gerend en de twaalf kilometer volgemaakt. Met een snelle eindsprint heb ik de finish gehaald! Lisa overhandigde ons alle drie een gouden medaille, en we gingen trots op de foto. Superblij met onze prestatie en zeker ook met de opbrengst. Hiermee heb ik €909,- opgehaald! Heel erg bedankt aan iedereen die heeft gesponsord!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *