#7 Symposium en hamburgers
#7 Symposium en hamburgers

#7 Symposium en hamburgers

Het nieuwe jaar is alweer aangebroken en we zijn gelijk hard aan de slag gegaan met meerdere acties, zoals het symposium en het verkopen van hamburgers!

Het symposium

Op woensdag 10 Januari kregen wij de eer om te zorgen voor eten, drinken en een lekker hapje bij het Symposium over hoogbegaafdheid. Diverse juffen en meesters uit de omgeving kwamen naar het Ichthus College om workshops te volgen over hoogbegaafdheid en hoe dit is voor de kinderen in hun klassen. Wij waren door school gevraagd om het facilitair te regelen en ervoor te zorgen dat er goede notulen waren van alle workshops. We hadden broodjes en hapjes geregeld bij het Schaffelaartje in Ede. Pieter en Jesse hebben de hele morgen hapjes gemaakt en broodjes gesmeerd.
Jesse had geregeld dat we om half 12 de les uit mochten om nog even de actie goed door te spreken. Na dit korte overleg konden we beginnnen met alles klaarzetten. Statafels in het midden van de aula, een paar normale tafels aan de ene kant en een mooie luisteropstelling aan de andere kant. En om half 2 kwamen de gasten al binnenstromen. Iedereen moest verwelkomd worden en zijn of haar badge krijgen. Ook deelde we broodjes uit. Daarna begon het met een hoofdlezing. Toen konden wij even pauze nemen en de laatste dingen klaarzetten. 

Toen begonnen de workshops. De helft van ons mocht notuleren en de andere mochten de aula ombouwen naar een leuke borrelopstelling. Daarna volgde een borrelmoment en nog een workshop. Toen moest alles weer worden omgebouwd want er kwam een buffet. Tafels en stoelen halen uit de andere aula. Een buffettafel neerzetten en nootjes opruimen. School had het buffet geregeld en de mensen konden lekker eten.
Tijdens het eten hielden Esther en Thirza een praatje over wat expeditie inhoudt en een sponsoring was natuurlijk ook mogelijk. Na het eten gingen de mensen in ronddetafelgesprekken uiteen en was er nog een sluiting. Wij kregen toen ook ons avondeten, patat! We kregen achteraf veel complimenten over hoe alles was verlopen wat erg fijn is om te horen. Al met al een erg goed geslaagde actie.

De blog gaat verder onder de foto’s ->>>

Hamburgeractie

Afgelopen dinsdag was alweer onze laatste actie voor de leerlingen op school. We verkochten heerlijke broodjes hamburger. Ondanks de kou stonden we gewoon lekker buiten te verkopen. De hamburgers waren geregeld bij het Schaffelaartje en werden ook door hen gebakken. Plus van Rinsum wilde ons helpen door de broodjes te regelen. De actie liep geweldig, na de eerste pauze hadden we de helft van de hamburgers al verkocht. Ook na de pauze en in de etenspauze kwamen er nog veel mensen een lekkere warme hamburger halen. 

Toen brak de middagpauze aan en waren we al bijna uitverkocht. Tien minuten voor het einde van de pauze waren de hamburgers op, maar er stonden nog zo’n 50 mensen in de rij. Pieter en Jesse sprongen snel op de fiets om extra hamburgers en broodjes te halen. En 5 minuten voor het einde van de pauze konden we de laatste hamburgers gaan bakken. Iedereen die in de rij stond kreeg nog hun hamburger en toen waren we helemaal uitverkocht. In totaal hadden we 570 hamburgers verkocht. Een erg mooi aantal en een succesvolle actie.

Super bedankt voor het lezen van de blog! Wij gaan snel verder met het voorbereiden van de lessenmarathon en de toetsweek begint nu ook echt.
Tot de volgende blog!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *