Taarten voor dhr. Van Egdom
Taarten voor dhr. Van Egdom

Taarten voor dhr. Van Egdom

Bokkenpootjestaart, boterkoek of een slof? Welke taarten willen we gaan bakken voor de taartenactie? Welke taart levert het meeste op, wat vinden klanten het lekkerst en wat gaat er verkocht worden?

Zomaar wat vragen die opplopten toen Loïs en ik zaten te verzinnen wat we zouden doen met de taartenactie waarmee we geld wilden ophalen voor onze reis.  Na veel brainstormen, vergelijken van taarten (want wat is nou de beste taart?) en de onkosten kwamen we uit op de altijd lekkere appeltaart, kruidkoek en cake. We maakten een bestelformulier, een poster en deelden deze met onze contacten. De eerste bestellingen stroomden al snel binnen. Toen volgden onze eigen paniekerige appjes: want waarom zakt mijn kruidkoek in?? En: moet het ei door het deeg of door de appel? Gelukkig waren deze eerste probleempjes snel opgelost.

Het bakken ging steeds sneller, waar we eerst nog anderhalf uur deden over een appeltaart ging het al snel richting een uur of zelfs daaronder. We wisselden tips uit hoe we dingen nog sneller konden doen. Toch kostte de actie al vrij snel teveel tijd om het met ons tweeën te kunnen doen. Dus op 10 november hebben we het nieuwe taartenlid verwelkomt: Thirza.

Toen kregen wij opeens te horen dat wij taarten mochten gaan bakken voor meneer Van Egdom. (Dankjewel Gerja!). Na wat overleg en een druk weekend was het dan zover. Op 27 november vertrokken wij naar school met 13 appeltaarten en 9 cakes. Voor schooltijd en in een tussenuur hebben wij deze gesneden en zo kon meneer Van Egdom de docenten in de pauzes laten genieten van een stukje van oma’s appeltaart. En hij trakteerde al zijn leerlingen op een plakje cake. Dit omdat hij vierde dat hij zijn pensioenleeftijd had bereikt op 26 november. Helemaal trots zei hij: ‘Ik ben gisteren ontslagen en vanochtend weer aangenomen’.

De tekst gaat door onder de foto’s ->>>

Bezig met appeltaart snijden
(Foto door dhr. Van Egdom)

Er wordt genoten van de appeltaart
(Foto door dhr. Van Egdom)

Dankzij zijn grote bestelling en ruime gift, de andere bestellingen en losse giften zijn wij weer dichter bij Zimbabwe.

Wilt u ook een taart bestellen? Dat kan door te klikken op deze link. Giften zijn natuurlijk ook zeker welkom!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *